0

Grozā nav neviena produkta.

Pastaiga ar suni – kā parūpēties par mīluļa drošību?

Pastaiga parasti ir vienīgais laiks, kad pilsētas sunim ir iespēja iziet ārpus mājas vai dzīvokļa robežām. Tas ir arī laiks, kad Tavs četrkājainais draugs var brīvi izkustēties un iepazīt ārpasauli – tās skaņas un smaržas, kā arī kārtīgi izkustēties un nokārtot savas dabiskās vajadzības. Turklāt atbrīvošanās no liekās enerģijas mazina viņa vēlmi darīt blēņas, kad palicis mājās viens pats, bet iespēja apmierināt ziņkārību vēlāk palīdzēs justies drošāk nestandarta situācijās.

Kādi aksesuāri būs noderīgi, lai pastaiga ar suni būtu gan patīkama, gan droša, uzzināsim šajā rakstā.

Gara pavada

Vai zināji, ka viens no galvenajiem labas pastaigas rādītājiem ir laiks, ko suns pavada ostot dažādus ceļā sastaptus objektus? Pie šāda secinājuma noveda pētījums, kas analizēja 61 suņa reakcijas, kas tika vesti pastaigā pie dažāda garuma pavadām. Pētījuma laikā tika atklāts, ka iespēja mierīgi iepazīt apkārtējo vidi ievērojami pazemina suņa sirdsdarbības frekvenci, palīdzot tam mazināt stresu. Pasaules iepazīšana caur ožu, sunim ļauj apmierināt tā ziņkārību un veido drošības sajūtu. Tādēļ, lai savam mīlulim dotu pēc iespējas lielāku kustību brīvību, ieteicams izvēlēties vismaz trīs metrus garu pavadu, jo tā ļaus dzīvniekam brīvi pārvietoties un izpētīt ceļā sastaptās lietas un vietas, vienlaikus saimniekam saglabājot iespēju to kontrolēt.

Suns droša pastaiga pilsētā

Kakla siksna

Tikpat svarīga kā pavada ir arī kakla siksna, jo tā nav tikai aksesuārs smukumam. Tās uzdevums ir nodrošināt gan suņa, gan apkārtējo drošību pastaigu un citu dzīves situāciju laikā. Pēc ekspertu domām, viena no labākajām izvēlēm ir H vai Y veida iemaukti jeb krūšu siksna, kam pavadu var piestiprināt muguras vidusdaļā. Tādējādi tiek nodrošināts, ka pastaigas laikā netiek radīts spiediens uz suņa kaklu un neveidojas lieks diskomforts. Iegādājoties iemauktus vai kakla siksnu savam sunim, noteikti pievērs uzmanību ne vien materiāla veidam, no kāda tā izgatavota, bet arī kvalitātei un stiprinājumu vietām. Kakla siksnai jābūt ērtai, tā nedrīkst spiest vai berzt, kā arī tai jābūt pietiekami izturīgai, lai pēkšņa rāviena gadījumā tā nesaplīstu un suns neaizmuktu, radot draudus savai vai apkārtējo drošībai.

Atstarojoša veste

Svarīgi parūpēties arī par drošību, nodrošinot labu suņa redzamību, kad aiz loga jau iestājusies tumsa. Jo īpaši aktuāli tas kļūst rudeņos un ziemās, kad pastaigas ar četrkājaino draugu bieži notiek vakaros vai agri no rīta, kad ārā ir tumšs. Ja Tavs mīlulis nebūs labi saskatāms, tas var nonākt bīstamās situācijās – ne vien uz ceļa, kad autovadītājs var netīšām tam uzbraukt virsū, bet arī uz ietves, piemēram, notiekot traumatiskai sadursmei ar velobraucēju vai kājāmgājēju.

Lai diennakts tumšajā laikā Tavs suns būtu labi saskatāms, ieteicams izmantot dažādus atstarojošus elementus – piekariņus, LED kakla siksnas un citus līdzīgus risinājumus. Laba izvēle būs atstarojoša veste, jo nelieli atstarotāji ir redzami tikai no tās puses, kurā piestiprināti, otru pusi atstājot tumsā. Bez tam – no autovadītāju un velosipēdistu acīm šādus mazus elementus var noslēpt gan biezāks kažoks, gan garas ausis. Tomēr ņem vērā, ka atstarojošā veste ir redzama tikai no sāniem, nevis no priekšpuses vai muguras, tādēļ efektīvāk būs, ja to kombinēsi ar kādu no LED aksesuāriem.

Piemērots apģērbs sunim

Kad ārā valda sals, pūš stiprs vējš un līst lietus, gan saimnieks, gan suns novērtēs, ja mugurā tam būs laikapstākļiem piemērots apģērbs. Jo īpaši aktuāli tas ir īsspalvaino kažoku suņiem, kuri nav tik noturīgi pret skarbiem laikapstākļiem. Plaši zināms apģērbs sunim ir dažādi mētelīši, kas dzīvnieku aizsargā no vēja un mitruma, taču noderīgi var būt arī aizsargzābaciņi. Tie pasargās suņa ķepas, pārvietojoties pa dažādiem segumiem. Ziemā – no smiltīm un ceļa sāls, savukārt vasarā – no karsta asfalta un asiem ak

meņiem. Turklāt, pateicoties izturīgajai protektora zolei, šādi zābaciņi nodrošinās arī neslīdošu saķeri slidenos apstākļos, bet tajos iestrādātie atstarojošie elementi suni padarīs redzamu autobraucējiem un citiem satiksmes dalībniekiem.

Droša pastaiga ar suni ar atstarojošo vesti un LED kaklasiksnu

Ķepu aprūpe

Vai esi kādreiz iedomājies, kādu ietekmi uz suņa ķepām atstāj aukstā laikā uz ietvēm izkaisītais sāls? Lai pasargātu sava mīluļa ķepu spilventiņus no apsaldējumiem un sprēgāšanas, aprūpē tās ar speciālu vasku, kas mitrinās un mī

kstinās ķepu ādu un neļaus to bojāt uz ceļa sastopamajām ķīmiskajām vielām.

Kārumi treniņiem

Lai pastaiga ar suni tiktu izmantota lietderīgi, vērts to apvienot ar interesantiem treniņiem. Un kas gan var būt motivējošāks par gardu našķi? Ņem līdzi neliela izmēra, veselīgus kārumiņus un izsniedz kā pozitīvo pastiprinājumu ikreiz, kad Tavs mīlulis būs pareizi izpildījis kādu uzdevumu. Dod priekšroku kārumiem, kas piedāvā labumu Tava dzīvnieka veselībai. Piemēram, satur vērtīgas minerālvielas vai palīdz atbrīvoties no zobakmens un nodrošināt mutes dobuma veselību.

Ekskrementu maisiņi

Mums visiem patīk sakopta un tīra vide, tādēļ krāj labos karmas punktus un vienmēr nokop aiz sava mīluļa pēc tam, kad tas nokārtojis savas dabiskās vajadzības! Ekskrementu maisiņus var viegli paņemt līdzi un izmantot pēc vajadzības, pēc izlietošanas izmetot atkritumu tvertnē. Lai nevairotu dabas piesārņojumu, izvēlies tādus maisiņus, kas izgatavoti no bioloģiski noārdāmas plastmasas.

Esi gatavs izvest savu mīluli drošā pastaigā? Visu vajadzīgo atradīsi Animu zoopreču veikalā. Mūsu interneta veikala klāsts tiek regulāri papildināts ar zooprecēm Tavam mīļdzīvniekam, lai vari parūpēties par tā ikdienas vajadzībām un labsajūtu – gan palutināt un parotaļāties, gan izārstēt un uzspodrināt kažoku.