0

Grozā nav neviena produkta.

Kādēļ ir svarīgi rotaļāties ar savu kaķi?

Kas gan var būt amizantāks par draisku kaķēnu, kas tvarsta mantiņas, mēģina notvert saules zaķīti un dzenas pakaļ iedomu tēliem? Kaķi ir rotaļīgi un atlētiski dzīvnieki, kam svarīga regulāra izkustēšanās un mijiedarbība ar apkārtējo vidi ne vien maza kaķēna, bet arī pieauguša kaķa vecumā.

Kādēļ kaķēns rotaļājas?

Kaķēni sāk aktīvi rotaļāties, kad sasnieguši apmēram četru nedēļu vecumu, jo līdz tam viņu galvenais uzdevums ir gulēt, ēst un augt. Kaķēniem pieaugot un kļūstot arvien spēcīgākiem, aug arī interese par apkārtējo vidi un rotaļām. Apmēram līdz 8 nedēļu vecumam tie galvenokārt spēlējas ar saviem brāļiem un māsām, šādi ne vien trenējot fiziskās, bet arī sociālās iemaņas, kas palīdz tiem atrast savu vietu sociālajā hierarhijā. Kļūstot arvien lielākiem, pieaug arī kaķēnu interese par apkārtējo vidi un tie arvien biežāk spēlējas ar dažādiem priekšmetiem, imitējot medību procesus.

Aktīva rotaļāšanās un draiskošanās jaunajam kaķim palīdz uzturēt labu fizisko formu un veselību – uztur veselas locītavas, trenē sirdi un plaušas, neļauj aptaukoties, kā arī nodarbina prātu un nodrošina iespēju izpausties tā mednieka instinktam. Spēlējoties kaķēns daudz skraida, tver lietas ar ķepu, ripina, lēkā un kāpelē, kas veicina tā fizisko veiklību un attīsta dzīva medījuma noķeršanai nepieciešamās prasmes.

Kādēļ rotaļāties ar kaķi?

Spēlēšanās ar kaķi palīdz arī saimniekam, jo šī jautrā nodarbe ļauj atslēgties no ikdienas raizēm un mazina trauksmes sajūtu. Spēlēšanās ar kaķi vismaz 15-20 minūtes dienā palīdzēs stiprināt jūsu saikni, kā arī, iespējams, nodrošinās mierīgu miegu visas nakts garumā. Jo kārtīgi izspēlējies un izskraidījies kaķis ir apmierināts un mierīgs kaķis, kurš labprāt nakti pavada laiski atpūšoties, nevis mēģina realizēt pa dienu neizmantoto enerģiju trokšņainās nodarbēs. Īpaši svarīga regulāra spēlēšanās ir mājas kaķiem, jo viņu izkustēšanās iespējas ir ierobežotas. Aktīvākiem eksemplāriem kārtīgs skrējiens pakaļ mantiņām var būt vajadzīgs pat divas reizes dienā – no rīta un vakarā, jo tad mazie plēsēji jūtas visenerģiskākie.

Kaķis uz skeitborda

Kādas rotaļlietas patīk kaķiem?

Labā ziņa ir tā, ka kaķēni labprāt mēdz rotaļāties arī vienatnē, jo īpaši, ja tiem ir atbilstošas rotaļlietas. Ja nevēlies, lai par rotaļlietām tiktu izmantoti vadi, aizkari un citi sadzīves priekšmeti, piedāvā mazajam zvērēnam interesantas un viņam drošas alternatīvas – rotaļu kociņi, mīksta bumbiņa, kustīga zivtiņa, stratēģiska spēle gudriniekiem, mini rotaļu garnele, rotaļu pelīte un kāds kāpelējams kaķu koks, kam pievienots nagu asināmais dēlītis, mazajam kaķa bērnam sniegs drošas un daudzveidīgas rotaļāšanās iespējas.

Labs veids, kā rotaļāšanos ar tevi padarīt par īpašu notikumu, ir ikdienas lietošanā kaķēnam izsniegt vien dažas rotaļlietas, bet kopīgajās rotaļu reizēs izmantot citas, kas pa dienu bijušas noslēptas. Tas palīdzēs piesaistīt viņa interesi un kopīgajai nodarbei piešķirs apbalvojuma gaisotni. Piemērotas kaķu rotaļlietas vari iegādāties Animu e-veikalā.

Kaķumētras valdzinājums

Ne velti kaķumētrai dots šāds nosaukums. Daudziem kaķiem tik ļoti patīk tās smarža, ka ražotāji mēdz piesūcināt ar to rotaļlietas, lai tās vairāk piesaistītu mazo mednieku uzmanību. Kaķu mētra ir dabiska un pilnīgi droša. Ja vēlies, vari nopirkt kaķumētru atsevišķi, lai veicinātu kaķa interesi par kādu konkrētu rotaļlietu, piemēram, nagu asināmo dēlīti, taču ņem vērā, ka reakcija uz kaķumētru visbiežāk kaķēniem parādās, kad tie sasnieguši četru mēnešu vecumu.

Drošība pirmajā vietā

  • Spēlējoties ar kaķi jāatceras, ka tas ir plēsējs ar asiem nagiem un zobiem. Pat labi audzināts un pieklājīgs dzīvnieks var netīšām ieskrāpēt vai iekost. Tādēļ spēlējoties, nepieliecies tam par tuvu, lai kāds neprecīzs lēciens vai tvēriens netrāpa tev pa seju vai aci.
  • Nekad rotaļām neizmanto rokas vai kājas – neļauj pa tām kāpelēt ar izlaistiem nagiem. Kaut tas var šķist nekaitīgi no kaķēna puses, kļūstot par ieradumu, būs sāpīgi un nepatīkami, ja to mēģinās izdarīt pieaudzis un vairākus kilogramus smags kaķis.
  • Rotaļlietas, kurām pievienotas garas auklas, var būt bīstamas, ja kaķis atstāts ar tām vienatnē, jo tavs mīlulis spēlējoties var nejauši tajās nožņaugties. Tāpat pārliecinies, ka visas kaķēna rīcībā atstātās rotaļlietas ir bez sīkām detaļām, ko tas var sagrauzt vai nejauši norīt, izraisot sev nopietnas veselības problēmas.