0

Grozā nav neviena produkta.

Drošai pastaigai diennakts tumšajā laikā – suņu atstarotāji un to pareizs pielietojums

Vai Tev bieži sanāk doties pastaigās ar suni diennakts tumšajā laikā? Parūpējies par sava mīluļa drošību, padarot viņu redzamu citiem gājējiem un autovadītājiem ar suņu atstarotāju un LED gaismiņu palīdzību! Jo īpaši aktuāli tas ir rudeņos un ziemās, kad pastaigas ar četrkājaino draugu bieži notiek vakaros un agri no rīta, kamēr vēl ir tumšs. Vāji apgaismotās vietās gan cilvēku, gan dzīvnieku silueti grimst tumsā un ir grūti pamanāmi apkārtējiem.

Ja Tavs mīlulis nebūs labi saskatāms, var rasties dažādas bīstamas situācijas – ne vien uz ceļa, kad autovadītājs var netīšām tam uzbraukt virsū, bet arī uz ietves, jo var notikt arī traumatiska sadursme ar velobraucēju vai kājāmgājēju. Turklāt, ja Tavam sunim būs piestiprināts atstarotājs vai gaismu izstarojošs aksesuārs, dzīvnieku būs vieglāk atrast gadījumā, ja tas no kaut kā sabīsies un aizmuks. Jo īpaši svarīgi tas ir, ja pastaigā mēdz doties bez pavadas.

Suns tumsā

Mūsdienās pieejami dažādi risinājumi – gan vienkārši atstarojoši elementi, gan aksesuāri ar LED gaismām, kas nodrošina to, ka suns ir labi saskatāms pat no 500 metru attāluma. Turklāt tos ir ērti uzlādēt ar USB palīdzību. Kā orientēties zoopreču veikalos pieejamajā suņu atstarotāju plašajā klāstā un kā izvēlēties piemērotāko? Noskaidrosim šajā rakstā.

Suņu kakla siksnas:
ērts risinājums ir suņu kakla siksnas ar LED gaismām, kas tumsā spīd un ir labi saskatāmas. Parastie atstarojošie elementi var nebūt tik efektīvi, jo paši gaismu neizstaro. Savukārt LED kakla siksnas ne vien spīd tumsā, bet bieži tām ir arī vairāki mirgošanas iestatījumi, kas palīdz padarīt suni labāk redzamu jau no liela attāluma. Turklāt LED kakla siksnas ir ērti uzlādējamas ar USB vadu un viegli pielāgojamas tava suņa kakla izmēram.

Atstarotāji suņiem – atstarojošie piekariņi un drošības lences:
ja nav vēlēšanās iegādāties jaunu kakla siksnu, suni pasargāt var arī, pie ierastās kakla siksnas piespraužot piekariņu ar LED gaismiņu, kas būs pamanāma gan tumsā, gan krēslas laikā. Līdzīgu efektu sniegs arī pie kakla siksnas piestiprināta atstarojoša drošības lence ar iestrādātu LED gaismiņu, kas izgaismos lielāku laukumu nekā mazs piekariņš. Tomēr ņem vērā, ka abi šie risinājumi ir redzami tikai no tās puses, kurā piestiprināti, otru pusi atstājot tumsā. Bez tam – no autovadītāju un velosipēdistu acīm šādus mazus elementus var noslēpt gan biezāks kažoks, gan garas ausis. Tādēļ drošāk būs izmantot vairākus atstarojošus un spīdošus elementus, kas iezīmēs suņa aprises no visām pusēm. Jo īpaši svarīgi tas ir, ja esi liela suņa īpašnieks.

Pastaiga ar suni Flamingo

Atstarojoša suņu pavada:
svarīgi, lai ne tikai Tavs suns būtu labi redzams tumsā, bet arī lai tā pavada būtu skaidri izgaismota. Ja, piemēram, suņa pavadas garums ir divi līdz pieci metri, taču tā nav pamanāma, aiz tās var viegli aizķerties gan garāmgājējs, gan riteņbraucējs un nokrist, savainojot ne tikai sevi, bet arī Tavu suni. Lai tā negadītos, aprīko pavadu ar atstarojošiem elementiem tā, lai tiktu iezīmēts viss tās garums.

Atstarojoša veste:
aktīviem suņiem, kas daudz skraida un kustas bez pavadas, var noderēt arī atstarojoša veste. Tā sniegs papildu drošību, jo, atšķirībā no piekariņa, nevar kaut kur aizķerties un nokrist. Atstarojošās vestes ir piemērotas dažāda vecuma un šķirņu suņiem, ir ērti mazgājamas, kā arī daļēji pasargā suņa kažoku no mitruma. Tomēr ņem vērā, ka atstarojošā veste ir redzama tikai no sāniem, nevis no priekšpuses vai muguras, tādēļ drošāk būs, ja to kombinēsi ar kādu no LED aksesuāriem.

Suņu rotaļlietas ar LED gaismiņām:
rotaļāšanās ir svarīga pastaigu sastāvdaļa, bet ko darīt, ja apkārt valda piķa melna tumsa? Izvēlies mantiņu ar LED apgaismojumu! Tā veidota no izturīgā TPR materiāla un sāk spīdēt, kad suns tai pieskaras jeb iekožas.

Ja Tev mājās jau ilgi stāv dažādi atstarotāji, ņem vērā, ka parasti tie efektīvi kalpo aptuveni trīs gadus. Ja suņa atstarotāju esi iegādājies pirms ilgāka laika, pirms došanās pastaigā pārbaudi, vai tas joprojām pilda savas funkcijas. Un, protams, dodoties pastaigā diennakts tumšajā laikā, neaizmirsti arī pats lietot atstarotāju! Jo labi redzamam un pasargātam jābūt ne vien tavam sunim, bet arī tev pašam!